Saturday, 30 November 2013

Jemput Semua Like Page saye...

Assalamualaikum....

Fuhhh dah berhabuk blogger saye neh...Mak aiii lamanye tak update... Password pun dah hampir lupa..Hakhak..lawak tul.. Macam2 dah try seb baik last2 betul....Aiyakkk (tampar dahi sendiri).... Banyak makan semut




  saye neh....hahaha... itulah kalo dah banyak sangat akaun laman sosial jadi macam saye lah jawabnye... Saye nasihatkan lepas nie letak satu jew alamat email & pasword  untuk semua akaun...  Sekarang neh saye busy dok wat bisness banyak sangat tempahan... Alhamdulillah... Thanks untuk sape2 yang dah tempah...hope u all berpuas hati... 

Jemput semua ye sape yang baca entry nie  sape2 yang ada akaun facebook bley la "LIKE" page saye... Jangan risau tak da kena bayaran.... Kot2 ada yang berkenan nak cuci2 mata...  Untuk senangkan u all nak follow page saye, saye  dah sertakan link kat sini....Mana lah tau  ada page member yang bertuah dapat free cute pillow... So jemput2 like lah yea....

https://www.facebook.com/ierafeltcraft?ref=hl


Okey itu saje entry untuk kali nie.... Selamat Malam & Assalamualaikum.....





Sunday, 1 September 2013

Happy Sweet September

Assalamualaikum bloggers...

Dah lama tak update blog since busy siapkan order customer.. cewahh! bisnes woman la katakan..hahaha.. Bisness kecil2an utk  menambahkan pendapatan saye yang tak seberapa ni... Allah dah beri saye anugerah yg paling hebat dengan memiliki tangan yg  kreatif.. Ramai kawan2 kat tempat keja cakap saye ni kreatif.. Seyesly bukan nak belagak,tapi it is true peeps. Terima kasih untuk mak n ayah sebab da lahirkan saye.  Alhamdulillah bersyukur  atas segala nikmat Mu ya Allah..

Harini pejam celik, da 1hb September.. Alahai cepatnye masa berlalu.. da nak msuk ujung2 tahun dah.. sikit pun tak sedar.. Harap2 bulan nie rezeki datang lagi mencurah2.. Insya Allah...Ameen.. Asalkan saye tak berputus asa berusaha.. kan? kan?

Caiyok iera,you can do it!! ok lah itu aje entry yg paling simple untuk malam nie. Nak wish u all happy Sweet September.. Always take care.. See u again in next entry.. Daaa, Assalam..

Saturday, 24 August 2013

Enjoy SLP harini..

Assalamualaikum...
Hai bloggers, harini entry di tulis via mobile kat Eastin Hotel.. Yummy! yummy! Nak tau ke wat benda alah ape kat sini? Harini Iera ada SLP area2 sini. So singgah makan tengah hari kat sini..


Penat oi i tell u. Perut da nyanyi lagu keroncong.. Tadi buat Mall Hunt dekat Queensbay.. Pagi2 da excersise berpeluh2...hikhikhik... Mula2 segan lari2,lama2 da xreti malu...
Okeylah itu saja entry untuk kali ni. Nanti tulis lg. Da nak start makan2.. Daa semua..

Happy Birthday Muchuk....

Assalamualaikum....

Menghupdate en blogger "before going to sleep"... Tadi sibuk dok mengkodek2 benda alah nie oter2 bagi nampak santekkk...hehehee.... Ishh2 susah jugak nak belek benda neh... Macam mana lah Cik Nur Farah bley terror giler buat tutorial sal blog... Sumpah salode dia!!!


Saye suka tengok blog orang yang cute miut...Nak jugak rupa blog macam tue, tapi tak pandai nak wat......huhuhuh...seday kan.... Bley jew oter cket2...Okey lah dari tak da....
Okey tak mau bebel panjang entry kali nie special dedicated for my beloved "muchuk"... Nak wish him


Semoga panjang umur & di murahkan rezeki... Semoga relationship kita berakhir sampai jinjang pelamin.. Insya Allah.... 

> Thanks for being my special boy
> Thanks for being my joy, my frend & my shoulder.
> Thanks for  everything b..

Love u damn much... Love u more, more & more... 

Monday, 19 August 2013

Back to MCD again.

Morning bloggers,
Selamat bekerja utk member2 yang tengah bekerja skarang. macam saya..hahaha..... tak pe,bekerja keras dgn bersmgat untuk mencari rezeki yang halal.. Gud job all!!

Saya mengantok,huhu...semalam da start masuk MCD balik.. Dah sebulan tak masuk MCD.. Rindu plak nk gado2 ngn member2 MCD.. Actually msuk MCD blk sbb duit da kurang..hahaha..



Ape2 pun i‘m proud to be MCD crew.. Bekerja keras melayan kerenah2 pelanggan yang macam2.. Seyesly nak bagitau kat u all bukan senang nak kerja dekat tempat macam tue. Kena banyak sabar n sentiasa senyum..

Waktu paling memenatkan bila ujung2 bulan tiba. Semua dah dapat gaji,mula lah nk serbu MCD..hehehe.. Tambah2 pulak kena kerja masa kekurangan crew, ya Allah penat gler Tuhan je yang tau..

Sunday, 18 August 2013

Isnin mesti Que!?

Mengupdate blog harini semasa tengah tunggu turn kat pejabat pos.. hahaha..advance kan saye??

Boring la tiap isnin msti mana2 pun .jem.. semua org ska hari Isnin ke?? hari len tak suka eh??  plih la hari slasa ke,jumaat ke,rabu ke, tak la jem sangat..

Lambat lagi neh,dah la kaunter buka 2 jew. Da tau org ramai buka la byk kaunter cket.. aishh!! Penantian menyiksakan...

Friday, 16 August 2013

Special Rewards untuk Kengkawan....


Hi Assalamualaikum bloggers,

Happy weekend semua, harini Iera begitu bermurah hati nak give  award untuk kengkawan yang sudi jadi followers blog Iera... Tak ada ape yang nak Iera bagi, so bagi award jew lah...Award comot2.. Yang penting ikhlas..kan?? Kan???. Hehehe...

So dipersilakan followers semua untuk ambik award nie sebagai tanda terima kasih Iera untuk korang.. Untuk bloggers yang suka kumpul award bley la jadi followers blog Iera ea....Hehehehe... So bila dah follow,secara automatik nya anda layak menerima award ini.... Ini semua bukan paksaan untuk anda menjadi followers Iera ea, hanya sebagai salah satu cara untuk Iera tambahkan bilangan followers untuk blog neh... So tak mau pikir2 negatif tau...


Okey....sila lah ambik......

Tak berapa nak cantik, hope korang suka ea...Tq


And this special award saye anugerahkan untuk tuan blog nie  Cik Kecik  sebab dia paling banyak bagi komen untuk setiap entry iera... Thanks dear.. Really appreciate it...


Hope u like it...

Oklah itu ajew untuk entry kali nie..Iera dah mengantok, esok sambung lagi.....Assalam.. 




Thursday, 15 August 2013

Busy Siapkan Order Customer

Assalamualaikum bloggers...
Petang2 senja mengupdate blog thru mobile.haishh...senang sungguh kalo ada benda alah nie..Hari2 pun bley post entry baru.. hahaha....
Now saya tengah kerja... Time break okey,bukan mengulaq.. penat la kerja banyak. Kerja hari2 pun tak penah habis... Seyesly i tell u... So buat jew takat mana mampu....

Nanti balik umah busy lagi. Nak tau ke busy wat ape??  sekarang tengah berjinak2 wat felt craft..Alhamdulillah dapat sambutan yang menggalakkan.. Tak sangka pulak benda ni ramai org yg minat.. Especially budak2 skolah..

Penah juga orang Sabah order keychain nie sampai 8ekor nak hadiahkan untuk kawan2 dia katanya....




So sape2 kat sini yang berminat ngan keychain tedybear nie bley lah comment ea... Bley wat hadiah untuk somebody special...hehehee.... Lupa nak inform bley juga letak nama u all kat sini like this :-



Cewahhh...seb baik ada blog, bley jugak promote kat sini kan???  Heheheeh... Okey chio.... Assalam....

Wednesday, 14 August 2013

Mengupdate Blog via Mobile

Hello bloggers....

Harini nak cite kat u all,i mengupdate blog thru "mobile". canggeh kan teknologi skrg?sume guna hp jew. nk shoping,nk byr bill,nk brcuti, pendek kata semua hanya dihujung jari anda.

Tapi kan seyesly cakap lebih senang guna pc. Boleh letak animated pic yg chomel2 kat sini.. Guna handphone terhad cket.. Kalo sape2 yg berhajad nak banyakkan post blog diaorg bley la menghupdate dari sini.

Saye actually sedang meramaikan followers blog saye ni. kesian kan tengok followers tak sampai 10 org. Jeles tgk blog member2 folowers diaorg dah mencecah ratusan org. ada sampai beribu2. its okey,1 hari nanti saye pun boleh.

Untuk kawan2 yg dah sudi singgah n follow, Thanks so much i really appreciate it.. 

Monday, 12 August 2013

Masih dalam Mood Raya


Assalamualaikum......



bloggers,
 U all nak tau kew? semasa saye sedang menulis entry kali nie, jam kat dinding umah saye  dah menunjukkan pukul 3 pagi... Saye masih belum tido lagi.. Mata dok rasa segar lagi tak bley nak pejam.... Haiyaaa gara2 minum kopi kat MCD tadi lah nie... Nak buat ape eh??? 
Ape lagi habiskan masa meng update benda alah nie lah.... Hehehe....

Masih dalam mood raye, malas sangat nak keja. Actually saye dah start keja pun petang tadi.. Kesian kan??? G keja sunyi jew, ramai lagi masih bercuti... Saye jew yang rajin masuk kerja awal.. Pekerja contoh la katakan...hehehehe.... Tak da orang nak sembang & gelak2 bosan sungguh.. 8 jam keja macam 80 jam.. Esok lagi nak rasa macam nie... Uishhhhh!!! tersiksa rasa...

Kan best kalo sekarang still lagi dalam mood raya... Mood saye dah lari, xtau nak cari kat mana.. Cuti tak banyak, kalo tak da sambung cuti sampai seminggu.. Hehehehe... Baru awesome!!!  


p/s utk diri sendiri : "Tak pa lah iera, simpan jew cuti kamu untuk hal2 yang lebih penting... Lagi kamu cuti panjang, lagi rasa malas nak masuk kerja.. Gud Job sebab bersemangat nak cari duit... Alhamdulillah"

Saturday, 3 August 2013

1st Entry for Ramadhan

Assalamualaikum..........

Bersua kita kembali selepas hampir setahun tak aktifkan diri dalam berblogger.
Sayang sebab dah delete blog saye yang lama... Followers dah lebih dari 300 orang. 
Menyesal sangat, sebab ikot sangat kata hati.
Now baru realize nak jaga blog nak create baru bukan mudah...

Promise to all of you, never delete this one again...  

Ĭ